Els Berghout

Vanuit mijn werk als familiefotograaf Catching Magic werd ik gevraagd voor om te fotograferen op uitvaarten, ook werk ik vrijwillig fotograaf voor Stichting Still Fotografie. Voor mij werd duidelijk dat ik als afscheidsfotograaf verder zou gaan. In afscheidsfotografie zie ik liefde, trots en schoonheid hand in hand gaan met verdriet, ontzetting en rouw. Ik probeer beide kanten respectvol in beeld te vangen en leg de nadruk op de liefdevolle momenten. Het is voor mij belangrijk om van betekenis te zijn. Jaren heb ik als hulpverlener ervaren dat in de donkere kant van het leven zoveel lichtpuntjes en zelfs schoonheid te zien is. In mijn

 

betrokkenheid ben ik dichtbij maar ook op gepaste afstand. Die afstemming vind ik belangrijk. Ik ben in staat om de eigenheid van de mens te vangen in beeld. Dat krijg ik terug van mijn klanten en ik kan geen mooier compliment krijgen. Men beschrijft mij als authentiek en open. Vanuit mijn eerdere werk heb ik veel ervaring in het omgaan met kinderen en zeker daar waar kinderen bijzonder gedrag vertonen, of dit nu vanuit rouw of een andere oorzaak komt. Daar ligt een specialiteit van mij. Het is pittig maar ook bijzonder als ik weer een kinderuitvaart mag vastleggen.


Verder geniet ik ontzettend van onze 8 kleinkinderen, wat een rijkdom. We boffen enorm met ons grote gezin. Als ik met mijn lief kan reizen dan zit er meestal ook een duik in de wondermooie onderwaterwereld bij. De kleuren, vissen en andere beestjes, adembenemend mooi. En zoals jullie zien houd ik van kleurrijke kunst en neemt Mickey Mouse een apart plekje bij ons in.