Els Berghout

Vanuit mijn werk als familiefotograaf Catching Magic werd ik gevraagd om te fotograferen op uitvaarten, daarnaast ben ik al enkele jaren vrijwillig fotograaf voor Stichting Still Fotografie. Voor mij werd duidelijk dat ik als afscheidsfotograaf verder zou gaan. In afscheidsfotografie zie ik liefde, trots en schoonheid hand in hand gaan met verdriet, ontzetting en rouw. Ik probeer beide kanten respectvol op beeld vast te leggen waarbij ik de nadruk leg op de liefdevolle en troostrijke momenten. Het is voor mij belangrijk om van betekenis te zijn. Jaren heb ik als hulpverlener ervaren dat in de donkere kant van het leven zoveel lichtpuntjes en zelfs schoonheid te zien is. Vooral in de details.

Vanuit betrokkenheid ben ik dichtbij maar ook op gepaste afstand. Die balans vind ik belangrijk. Ik ben in staat om de eigenheid van de mens of familie te vangen in beeld. Dat krijg ik terug van mijn klanten en ik kan geen mooier compliment krijgen. Men beschrijft mij als authentiek en open. Vanuit mijn eerdere werk heb ik veel ervaring in het omgaan met kinderen en zeker daar waar kinderen bijzonder gedrag vertonen, of dit nu vanuit rouw of een andere oorzaak komt. Daar ligt een specialiteit van mij. Het is pittig maar ook bijzonder als ik weer een kinderuitvaart mag vastleggen.


Verder geniet ik ontzettend van onze 8 kleinkinderen, wat een rijkdom. We boffen enorm met ons grote gezin. Als ik met mijn lief kan reizen dan zit er meestal ook een duik in de wondermooie onderwaterwereld bij. Die wereld is adembenemend mooi. En zoals jullie zien houd ik van kleurrijke kunst en neemt Mickey Mouse een apart plekje bij ons in.