Herinneringsreportage

Fotoreportage wanneer je leven een andere wending krijgt. Hoezo?

  • Een herinneringsreportage biedt je geliefden een tastbare bron van bevroren momenten vol liefde. Een dag uit je leven met je gezin toen je je nog goed voelde. Welke herinnering wil jij achterlaten? 
  • Foto's helpen om te praten over de ziekte of je verlies, om te delen met anderen wat je misschien in woorden niet uit kan leggen.
  • Iedere vorm van verlies is zo uniek als je vingerafdruk, de foto's weerspiegelen dit.
  • Om kracht te putten uit de mooie en zelfs leuke momenten die er ook zijn in deze moeilijke tijd. Juist die momenten op beeld geven een boost wanneer je die nodig hebt.
  • Het beeldverhaal helpt bij de verwerking dat je lichaam anders werkt of er nu anders uitziet. Het verlies van de mogelijkheden die jouw lijf altijd had of van een lichaamsdeel is ook een rouwproces.

Ervaringsverhaal

Borstkanker. 

In januari 2023 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had.
In het ziekenhuis vertelden ze me meteen dat ik chemo zou krijgen. Het zou geen borstbesparende operatie worden. Ik wilde graag nog een aantal foto's van mijn lange haren en decolleté. Via via kwam ik bij Els terecht. Gewoon eerst een kennismaking. Els zorgde ervoor dat ik me helemaal thuis voelde bij haar. Ze had goede ideeën over hoe de foto's te maken en samen keken we wat de mooiste opties zouden zijn. Het zijn hele mooie foto's geworden, waarin ik gedurende het hele proces geregeld naar terug keek.

Ik haalde hier kracht uit.
Els ging ook mee toen ik mijn haren eraf liet halen. Dat was een emotioneel moment. Ik kreeg diezelfde dag al de foto's van Els waardoor ik het meteen kon verwerken. Ik zag mijn  gezichtsuitdrukkingen op de foto's waar ik heel emotioneel van werd en waardoor ik thuis vrij mijn emoties heb laten gaan.
Ik heb erg veel aan de foto's gehad omdat je in het begin echt in een rollercoaster leeft en je krijgt zoveel informatie dat er geregeld wat langs je heen gaat. Via de foto's kon ik het daardoor beter verwerken. Ik ben erg blij met de reportage van Els.